Krem z buraków Szymona Czerwińskiego 0
Krem z buraków Szymona Czerwińskiego

400 g czerwonych buraków średnich tej samej wielkości
2 cm świeżego imbiru
2 cebule szalotki
20 g masła
500 ml wywaru warzywnego
2 pomarańcze
100 ml mleka kokosowego
Sól i pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek

👉Buraki skrop oliwą z oliwek, zawiń w folię aluminiową, i piec w piekarniku nagrzanym do 230 st C do chwili, aż będą miękkie. Następnie pozostaw do ostygnięcia.

👉Imbir zetrzyj na tarce, a szalotkę poszatkuj w drobną kostkę.

👉Do garnka dodaj masło i przesmaż przygotowane składniki. Dodaj pokrojone buraki i bulion warzywny. Gotuj przez 10 minut. Następnie przy użyciu blendera połącz ze sobą składniki.

👉Dodaj sok z pomarańczy i mleko kokosowe.

Smacznego ! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl