- kilogram karkówki cielęcej
- pół kilograma kapusty kiszonej
- pół główki kapusty świeżej
- jedna marchew
- jedna pietruszka
- kawałek selera
- dwie cebule
- 1/4 szklanki oliwy
- łyżka masła
- mały przecier pomidorowy
Kapustę świeżą poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut (niech puści sok) , w międzyczasie pokroić w kostkę karkówkę i doprawić solą pieprzem i papryką czerwoną słodką. Kapustę kiszoną przepłukać (żeby nie była za kwaśna) i wstawić do garnka. Gotować powoli. Dodać 4 liście laurowe i ziele angielskie - sztuk 8.
Cebule zeszklić na olivie z masłem i polowę wcześniej podduszonej cebuli dodać do kapusty kiszonej . Do pozostałej cebuli dodać pokrojona w kostkę karkówkę i dusimy około 1 godzinki. Kapustę surową wyciskamy z soli dodajemy startą marchew, pietruszkę, seler i zalewamy niedużą ilością wody i dusimy aż kapusta zmięknie - byle nie rozgotować! Wystarczy 20 minut! Następnie wszystko połączyć, dodać przecier pomidorowy zagotować i odstawić doprawiając do smaku pieprzem solą i magii jak ktoś lubi 😊 smacznego!
Przepis przesłany przez Panią Ewę - dziękujemy!
neereeFab
https://vskamagrav.com/ - buy kamagra with american express
Anaexig
when will dapoxetine be available
Anaexig
penis on viagra
Anaexig
finasteride 1 mg prices
Anaexig
buying cialis online reviews
Anaexig
buy real cialis online
etegomO
achat cialis 20mg original https://newfasttadalafil.com/ - cialis 20 mg Buy Cialis Best Review Ysuzil cheap cialis generic online Xwaarj Xwamwg Effexor Discount Coupons https://newfasttadalafil.com/ - Cialis is cialis over the counter Dvnuuh
Anidway
cialis 40 mg Alfred YUAdxvRkCokXl 5 20 2022