Gulasz z ogniska 1
Gulasz z ogniska

Składniki:

  • 2 białe cebule
  • 3 papryki różnokolorowe
  • nieduża cukinia
  • 500 g pieczarek
  • 3 ogórki kwaszone
  • 3 dojrzałe pomidory
  • 300 g marchewki
  • 1 kg mięsa mieszanego (np. karkówki wieprzowej, piersi indyczej i owędzanego boczku)
  • skóra z boczku
  • kilka liści włoskiej kapusty

 Marynata:

  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 płaska łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • 2 łyżki musztardy stołowej
  • płaska łyżka słodkiej papryki
  • 1 litr rosołu
  • 150 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 ząbki posiekanego czosnku
  • płaska łyżka soli
  • liść laurowy
  • łyżeczka kminku

Wszystkie składniki połączyć ze sobą.

Gulasz z ogniska wg Katarzyny Rze – wykonanie:

Warzywa umyć i obrać. Cukinie, marchew, cebulę pokroić na plastry. Ogórka, pomidory i paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pieczarki pokroić na plastry. Mięso pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do naczynia i zalać marynatą. Zostawić na kilka godzin, aby składniki się przegryzły. Na dnie żeliwnego garnka ułożyć skórkę od boczku i kilka liści kapusty, zalać gulaszem. Gulasz z ogniska nakryć pokrywką i postawić nad żarem. Gotować około godzinę.

  

https://www.katarzynarzepecka.pl

Komentarze do wpisu (1)

5 września 2019

Buy Cheap Effexor Online Donde Comprar Viagra En Londres Buy Xenical 120mg comprar kamagra en valencia Cialis 2.5 Mg Daily Use Viagra Generic Vs Brand

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl