Grillowany kurczak 0
Grillowany kurczak

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

2 podwójne piersi z kurczaka

Marynata:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sok z cytryny,
  • zioła różne (według uznania, może to być oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie),
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:

W misce mieszamy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła i cytrynę pokrojoną na cienkie plasterki. Do marynaty wkładamy mięso (jeśli piersi są bardzo grube, można je przekroić poziomo na 2 części) i obtaczamy je dokładnie. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Piersi wykładamy na gorący ruszt i pieczemy po kilka minut z każdej strony. Piersi można podawać z ulubionymi warzywami i sosem, np. tzatziki.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl