
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 ziarno zielonego pieprzu
- 1 żółta papryka, 1 czerwona papryka
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 gałązka tymianku
- 2 pomidory
Przygotowanie:
Ugotuj 1 cebulę I jeden skrojony ząbek czosnku w naczyniu żeliwnym w 3 łyżkach oliwy z oliwek aż do miękkości. Dodaj 1 posiekane ziarno zielonego pieprzu, po jednej posiekanej czerwonej i żółtej papryce. Gotuj przez 5 minut , następnie dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana i cukinię. Można dodać gałązkę tymianku, gotować na średnim ogniu przez 30 minut. Następnie dodać 2 pomidory bez pestek pokrojone w kostkę. Gotować jeszcze przez 15 minut przed podaniem.