Czas przygotowania: 1 h 30min – 1 h 45 min
- 3 udka jagnięce
- 4 cebule
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 laska cynamonu
- 1 ząbek czosnku
- Wiązka świeżego tymianku
- 9-12 miękkich suszonych moreli
- 12 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
Umieść tajin na dobrze rozgrzanym palniku, dodaj odrobinę oliwy z oliwek.
W osobnym pojemniku zapraw udka jagnięce nacierając je solą, pieprzem i papryką, następnie umieść je w tajin, przysmaż z każdej strony. Dodaj ząbek czosnku, laskę cynamonu i tymianek. Dodaj także skrojoną w ćwiartki cebulę.
Dodaj pomidorki koktajlowe, morele a następnie przykryj pokrywką tajin i pozostaw do gotowania na średnim ogniu przez ok.1 ½ - 1¾ godziny. Potrawa powinna gotować się wolno na źródle o średniej mocy.
15 minut przed końcem gotowania umieść garnek żeliwny na dużym ogniu, wlej odrobinę oliwy z oliwek, dodaj skrojoną w jednocentymetrowe kawałki cukinię. Dopraw do smaku solą i pieprzem, świeżym tymiankiem a następnie podgotuj jeszcze pod przykryciem przez ok. 7-8 minut na średnim ogniu.
Podawaj cukinię w sosie własnym obok jagnięcych udek.
enunuwed
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Capsules pcw.nwtx.chasseur.pl.nid.bj http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
acuduja
http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500 Mg Dosage blq.crga.chasseur.pl.yyq.wy http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Spocker
https://vslevitrav.com/ - canadian healthcare mall levitra