
Czas przygotowania: 35-40 minut
Składniki:
- 4 kawałki polędwicy wieprzowej każdy po 150g
- 1 jabłko
- 1 duża cukinia
- 150g pieczarek
- 1 pęczek kolendry
- 1 limonka
- 50g Parmezanu
- odrobina oliwy z oliwek
- sól i drobno zmielony pieprz
Przygotowanie:
Delikatnie ubij polędwiczki w rękach, następnie zanurz w marynacie przez ok. 15 minut obracając je regularnie. Rozkrój cukinię w cienkie plastry, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.
Podgrzej naczynie do Panini przez ok.8-10 minut na palniku o dużej mocy, z pokrywką włożoną do środka. Zmniejsz ogień a następnie naoliw patelnię i pokrywkę zachowując ostrożność żeby się nie poparzyć.
Umieść plastry cukinii na patelni, zapiekaj przez ok.4-5 minut pod przykryciem. Odłóż na bok.
Natrzyj ponownie patelnię oliwą, włóż do niej polędwiczki wyciągnięte z marynaty. Zapiekaj przez ok. 7-8 minut z każdej strony pod przykryciem.
W międzyczasie pokrój pieczarki w plastry, obierz jabłko i pokrój w małe paseczki. Wymieszaj wszystko w misce, skrop sokiem limonki, dopraw solą i pieprzem.
Podaj na talerzu: sztukę mięsa z kilkoma plastrami cukinii posypane kawałkami Parmezanu i świeżą kolendrą. Można polać lekko podgrzaną pozostałą marynatą.
Spocker
https://hcialischeapc.com/ - buy online cialis