Polędwica wieprzowa na sposób chiński z Panini 0
Polędwica wieprzowa na sposób chiński z Panini

Czas przygotowania: 35-40 minut

Składniki:

  • 4 kawałki polędwicy wieprzowej każdy po 150g
  • 1 jabłko
  • 1 duża cukinia
  • 150g pieczarek
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 limonka
  • 50g Parmezanu
  • odrobina oliwy z oliwek
  • sól i drobno zmielony pieprz

 Przygotowanie:

Delikatnie ubij polędwiczki w rękach, następnie zanurz w marynacie przez ok. 15 minut obracając je regularnie. Rozkrój cukinię w cienkie plastry, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.
Podgrzej naczynie do Panini przez ok.8-10 minut na palniku o dużej mocy, z pokrywką włożoną do środka. Zmniejsz ogień a następnie naoliw patelnię i pokrywkę zachowując ostrożność żeby się nie poparzyć.
Umieść plastry cukinii na patelni, zapiekaj przez ok.4-5 minut pod przykryciem. Odłóż na bok.
Natrzyj ponownie patelnię oliwą, włóż do niej polędwiczki wyciągnięte z marynaty. Zapiekaj przez ok. 7-8 minut z każdej strony pod przykryciem.
W międzyczasie pokrój pieczarki w plastry, obierz jabłko i pokrój w małe paseczki. Wymieszaj wszystko w misce, skrop sokiem limonki, dopraw solą i pieprzem.
Podaj na talerzu: sztukę mięsa z kilkoma plastrami cukinii posypane kawałkami Parmezanu i świeżą kolendrą. Można polać lekko podgrzaną pozostałą marynatą.

  

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl