Sos smadzowy 1
Sos smadzowy
Składniki:
  • 50 gram suszonych smardzów
  • 20 cl zimnej wody
  • 1 kostka rosołowa
  • gęsta śmietana
Przygotowanie:

Namocz 50 gram suszonych smardzów w 20 cl zimnej wody na około 15 minut. Odlej wodę, podgrzej do odparowania w naczyniu żeliwnym z odrobina kostki rosołowej. Dolej gęstej śmietany , dopraw do smaku, pozwól aby nadmiar płynu odparował a następnie dodaj smardze.

Komentarze do wpisu (1)

25 maja 2019

Z przepisu wynika, że smardze jemy surowe. Nie rozumiem , z czego odparowujemy wodę po jej odlaniu? Przepis nie trzyma się "kupy", jak to przepis , przetłumaczony przez Google. Znam tę potrawę, robi się ją inaczej.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl